Sladila lahko najdemo v mnogih izdelkih, ne le v pijačah in sladicah, so pokazali rezultati najnovejše raziskave Inštituta za nutricionistiko. V raziskavi so pregledali sestavo brezalkoholnih pijač na slovenskem trgu …
Večer · 3L
Trend dodajanja sladil v živila, predvsem v brezalkoholne pijače, v zadnjih letih strmo narašča, so pokazali izsledki raziskave, ki jo je v Sloveniji opravil Inštitut za nutricionistiko. Zato so s …
RTV Slovenija · 3L
prehranjevanjesladilazdrava hrananutricionistikahranaveškajješ
Proizvajalci hrane in pijač v vse več živil dodajajo sladila v zadnjih letih, predvsem v brezalkoholne pijače, je pokazal rezultat raziskave, ki jo je izvedel Inštitut za nutricionistiko v Sloveniji. …
24ur · 3L
Če se ob skeniranju črtne kode izdelka informacija o vsebnosti sladkorja obarva sivo, izdelek vsebuje sladilo. Sladila so vse pogostejša sestavina brezalkoholnih pijač. V obdobju 2017-2019 jih je vsebovala vsaka …
Delo · 3L