Poleg ugodnega vpliva na prebavo njihovo uživanje zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni tipa 2 ter tudi raka. 👇 Ob Mednarodnem dnevu polnozrnatih žit so na Inštitutu za …
Metropolitan.si · 2L
nutricionistipolnozrnatovlaknaprehranska vlaknahranažitaprehrana
Ob današnjem mednarodnem dnevu polnozrnatih žit so na Inštitutu za nutricionistiko opozorili, da prebivalci Slovenije zaužijejo bistveno premalo prehranske vlaknine, ki jo vsebujejo tudi polnozrnati žitni izdelki. Ustrezen vnos prehranske …
Hudo.com · 2L
Prehranske vlaknine, ki jih najdemo predvsem v sadju, zelenjavi, polnozrnatih žitih in stročnicah, so verjetno najbolj znane po svoji sposobnosti preprečevanja ali lajšanja zaprtja. Toda živila, ki vsebujejo vlaknine, lahko …
Zadovoljna.si · 2L