Opozorilo nutricionistov: "Če bi Slovenci zaužili več tovrstne hrane, bi bilo nekaterih bolezni manj"

Poleg ugodnega vpliva na prebavo njihovo uživanje zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni tipa 2 ter tudi raka. 👇 Ob Mednarodnem dnevu polnozrnatih žit so na Inštitutu za …

Metropolitan.si · 2L

nutricionistipolnozrnatovlaknaprehranska vlaknahranažitaprehrana

Prebivalci Slovenije zaužijejo bistveno premalo prehranskih vlaknin

Ob današnjem mednarodnem dnevu polnozrnatih žit so na Inštitutu za nutricionistiko opozorili, da prebivalci Slovenije zaužijejo bistveno premalo prehranske vlaknine, ki jo vsebujejo tudi polnozrnati žitni izdelki. Ustrezen vnos prehranske …

Hudo.com · 2L

Prehranske vlaknine: koliko na dan in zakaj?

Prehranske vlaknine, ki jih najdemo predvsem v sadju, zelenjavi, polnozrnatih žitih in stročnicah, so verjetno najbolj znane po svoji sposobnosti preprečevanja ali lajšanja zaprtja. Toda živila, ki vsebujejo vlaknine, lahko …

Zadovoljna.si · 2L

zdravjeprehranaprehranske vlakninedieta