Daleč največ hrane zavržemo zato, ker je skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane, pravijo na …
Večer · 1L
Lidl Slovenija in program Ekošola si kot pobudnika slovenskega dneva brez zavržene hrane v sodelovanju s številnimi partnerji že tretje leto zapored prizadevata za obeležitev dneva brez zavržene hrane v …
Metropolitan.si · 1L
mini tovarnakulinarikarok uporabezavržena hranakuhanjeod blizukuharkuhinjalidl slovenijahranaekošolarok trajanjakuharica
Vlada je 24. april za slovenski dan brez zavržene hrane razglasila pred desetimi dnevi, in sicer na pobudo partnerjev projekta , ki ozavešča javnost in izvaja aktivnosti za zmanjševanje količin …
Regional · 1L
odpadna hranaodnoszmanjševanjevlada rsetri skupinazpmsmini tovarnadan brez zavržene hraneministrstvo za kmetijstvoekologi brez mejapredelavabiotehniška fakultetalidl slovenijaministrstvo za okoljealliumtam-tamaleš kuharozaveščanjeirena šinkoekošolamarina pintaruroš vajgl
Vsak Slovenec v povprečju na leto zavrže 68 kilogramov hrane, od tega je 40 odstotkov še užitne. In ravno temu je namenjen prvi slovenski dan brez zavržene hrane. V Škofji …
24ur · 1L
V enoti ljubljanske biotehniške fakultete na Rodici pri Domžalah so ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane predstavili Mini tovarno, za katero stoji skupina Etri. Gre za inovativen koncept predelovalnega obrata, …
Dnevnik · 1L
zavržena hranamini tovarnadan brez zavržene hraneskupina etri
"Želeli smo ustvariti aplikacijo, ki bi bila v dobro vseh. Za začetek za uporabnika, ki mu aplikacija ponuja živila po nižji ceni, na ta način pa bo mogoče privarčevati precej …
Metropolitan.si · 1L
trajnostmoj krožnikrok uporabedan brez zavržene hranerecikliranjezavržena hranareciklirana hranaaplikacija
Vsak prebivalec Slovenije zavrže povprečno okoli 68 kilogramov hrane na leto. Zavržena hrana pa ne pomeni zgolj zapravljanja dragocenih virov, pač pa je tudi veliko breme za okolje, saj prispeva …
24ur · 1L
Vsak prebivalec Slovenije zavrže povprečno okoli 68 kilogramov hrane na leto. Zavržena hrana pa ne pomeni zgolj zapravljanja dragocenih virov, pač pa je tudi veliko breme za okolje, saj prispeva …
24ur · 1L
Poslanstvo prvega slovenskega dneva brez zavržene hrane je povabiti družine, posameznike, podjetja in druge ustanove k sodelovanju in zavezništvu za manj zavržene hrane. Leta 2021 je vsak prebivalec Slovenije zavrgel …
RTV Slovenija · 1L
Na Slovenski dan brez zavržene hrane odprli Mini tovarno za predelavo viškov hrane s kmetij in iz trgovin V nadaljevanju: Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane so v enoti Biotehniške …
Finance · 1L
Na Rodici danes ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane predstavljajo nov obrat za predelavo presežkov hrane V enoti Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani na Rodici pri Domžalah bodo ob današnjem …
Finance · 1L
Danes je prvi slovenski dan brez zavržene hrane.
Mariborinfo · 1L
Podatki Sursa iz leta 2021 kažejo, da je vsak Slovenec povprečno zavrgel 68 kilogramov hrane. Ob dnevu zavržene hrane pristojni pozivajo k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane. 24. april …
Siol.net · 1L
Vlada je 24. april nedavno razglasila za slovenski dan brez zavržene hrane, na katerega naj bi se širilo sporočilo, da je hrana vrednota in da je treba z njo tako …
Dnevnik · 1L
dan brez zavržene hranegrožnja za okoljeokoljehranazavržena hrana
Vlada je na pobudo Ekošole in Lidla Slovenija ter partnerjev 24. april razglasila za slovenski dan brez zavržene hrane. Leta 2021 je vsak prebivalec Slovenije zavrgel povprečno 68 kilogramov hrane. …
Gorenjski glas · 1L
Kot so ob razglasitvi slovenskega dne brez zavržene hrane minuli teden poudarili v vladi, bi bila lahko količina zavržene hrane precej manjša, če bi bil odnos do hrane drugačen in …
Koroške novice · 1L