#intervju Miha Ritonja, enolog: Cviček bi lahko postal svetovna zgodba
Če se je nekoč enološko znanje bolj kot ne prenašalo iz roda v rod na domačih posestvih in je bilo marsikaterega vinarja sram povedati, da ima pri kreiranju vin kakšnega svetovalca, danes praktično ni več nobene resne vinske hiše, ki ne bi imela zaposlenega ali pa najetega enologa, ki jim s svojim znanjem ter podpisom pomaga ustvarjati vina in njihovo blagovno znamko. Miha Ritonja je eden izmed mlade garde slovenskih enologov, ki prihaja iz Štajerske, trenutno pa kreira vina za vinsko hišo Albiana, ki se nahaja v Nemški vasi pri Krškem.
Miha Ritonja: Cviček je sveže, osvežilno vino in je povsem v trendu trenutne nove pivske scene, ker vsebuje malo alkohola. Prav pijače z manj alkohola so danes noro popularne. Foto: Nik Erik Neubauer
Lahko bi rekli, da se v Posavju, še sploh pa v dolenjskem vinorodnem okolišu dogaja nekaj podobnega, kot se je v Goriških ...
Policija naj bi izsledila avtorja spletne grožnje po streljanju na eni od finskih osnovnih šol, ki je v začetku aprila sprožila preplah po slovenskih...
V trčenju vlakov v Beogradu je bilo včeraj poškodovanih več ljudi, je sporočil srbski notranji minister Ivica Dačić. Nesreča se je zgodila, ko sta v...